Du som är intresserad att hjälpa till eller har idéer på Välens fritidsaktiviteter ta kontakt med mig.
Som fritidsansvarig försöker jag samordna aktiviteterna på sommaren, men för att det ska fungera behöver jag
Din hjälp. Så hör av dig under hösten och våren, via mail, eller ring.
Marie-Louise Strand, stuga 38,
mobil: 0706-25 14 87, e-post:
marie.louise.strand@kpmg.se

All hjälp är välkommen!¨

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Välen vaknar ur vinterdvalan!

Vårsolen har äntligen börjat lysa på oss och det har redan börjat arbetas ute i stugorna. Nu börjar vi se fram emot sommaren och allt roligt på Välen!

Kom och hjälp till! Skapa gemenskap med Dina grannar och andra Välen-bor. Ingen insats är för liten, hjälps vi alla åt kan det hända mycket.

Välen har idag ett antal engagerade medlemmar som bidrar till vårt sommarprogram. Du som redan tagit del av detta program tidigare år vet att kolonin arrangerar många trevliga aktiviteter under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Men det behövs fler hjälpande händer. För nyinflyttade eller Välen-bor med småbarn kan det vara en bra första start att lära känna andra genom att vara med och hjälpa till i fritidsaktiviteterna. 

Sommarens fritidsprogram kommer att anslås på anslagstavlorna under maj månad. Titta lite extra där när ni kommer ut till kolonin. Vi kommer också se till att det läggs ut på hemsidan.

Välens ”officiella öppnande” startar med Valborgsmässofirandet lördag 30 april. Välkomna ner till elden och fira vårens ankomst!

 

Välen – Sommaren 2010
Sommaren 2010 startade varm och solig. Vår fritidssäsong kom igång ordentligt efter midsommar, med alla våra olika aktiviteter. Vi kan verkligen vara stolta över att det händer så mycket i vår förening, det skapar en känsla av samhörighet och gemenskap för både barn och vuxna. Vi hör av vänner och gäster som kommer på besök att det vi har är unikt och att det skapar värde för oss som bor här på sommaren och gör vår förening mer attraktiv. Här kan alla bidra. Vi behöver bli fler som hjälps åt!

Fritidssäsongen bjöd på återkommande aktiviteter, som brännboll, fotboll, stavgång, boule, bingo och de gemensamma träffarna på övervåningen. Här gör vi vågen för de ledare som varje vecka visar stort engagemang. Alla fritidsledare arbetar ideellt på sin fritid, utan arvode eller annan ersättning, och det gör insatsen desto mer beundransvärd! Dessutom anordnades Midsommar och Spökrundan, större engångsaktiviteter, som kräver mycket resurser för att kunna arrangeras på ett säkert sätt. De som ställer upp som spöken, säger ofta att det är det roligaste de gjort på länge.

Första aktiviteten; Valborgsbrasa och korvgrillning. Traditionsenligt fanns grillar uppställda och alla kunde ta med sig egen förtäring. Alltid lika roligt att träffas igen efter vinteruppehållet.

Inför årets midsommarfirande hade vi beställt bättre väder än förra årets regn, och det fick vi. Blårockarna kunde i år spela och showa under bar himmel. Alltid mycket folk (och barn och barnbarn) denna dag.

Kursen i Line-dance fortsatte även i år. Ytterligare en tradition? I alla fall mycket välbesökt och roligt. Ett lite lugnare tempo hölls i Qigongen. Mitt i sommaren drabbade Karaoken oss, med gamla och nya hits.

Söndagseftermiddagar är numera vikta åt Bingon. Det är bara en VM-match i fotboll som kan ändra den tiden. Ung som gammal kan vara med, och är också det. Ofta fullsatt i lokalen.

Välen-Boys höll igång Café-försäljningen och detta är verkligen en favorit i repris. Vi hade inte klarat årets fritidsprogram utan deras hjälp. Det är mycket att hålla ordning på och arrangera runt Cafét.

Samarbetet med GFA – Göteborgs Fritidsförening Askim (vår grannförening) fortsatte även 2010 med fotbollscup för barn. Vid två tillfällen möttes föreningarna i hård kamp på vår fotbollsplan. Mycket folk fikade och hejade på! Har vi sett en ny tradition födas?

Och så får vi inte glömma loppmarknaden, kräftskivan och fredagsunder-hållningarna. Alltid lika välbesökt.  Årets planerade allsångskväll fick tyvärr ställas in, men finns med i minnet till nästa säsong. Vi har också byggt en boule-bana på mellanområdet. Hoppas vi fortsatt får se spännande matcher där framöver?

Fritidsprogrammet 2010 avslutades med Spökrundan, en helkväll för barnen med filmvisning i Stallet, lotterier och godis. I år även med ansiktsmålning för barnen, så det var inte bara spökena som var skräckinjagande. Uppskattad familjekväll! Det var nära att vi blev tvungna att ställa in detta år. Vi saknade tillräckligt många frivilliga Välen-bor för att kunna få ett sådant här arrangemang att fungera. Vi lyckades få till det på målsnöret och vi kunde ordna en kväll med rekordmånga biljetter sålda, 420 st! Det ryktas att även spökena hade riktigt roligt.

Tack hela fritidsgänget för i år! Det har varit ett riktigt nöje att få jobba tillsammans. Välkomna ni nya, unga ledare med småbarn, ni behövs för framtiden. Tack alla medlemmar för att ni har varit med och skapat en god Välen-anda. Nu ser vi fram emot säsongen 2011 och en ny och härlig sommar!  

Marie-Louise Strand

 

Du som är intresserad att hjälpa till eller har idéer på Välens fritidsaktiviteter ta kontakt med mig. Som fritidsansvarig samordnar jag aktiviteterna i sommar, men för att det ska fungera behöver jag Din hjälp. Så hör av dig, lägg en lapp i min brevlåda, eller kom förbi stuga 38.

Marie-Louise Strand, stuga 38,  mobil: 0706-25 14 87,

e-post: marie.louise.strand@kpmg.se